Har migrän en åldersgräns?

Nu har jag verkligen nåt att fundera på. Förra söndagen hade ju Filip världens huvudvärk och orkade inte ens hålla sig vaken under dagen. De lilla han var vaken kräktes han. I alla fall, idag när jag hämtade honom på dagis hade han ont i huvudet igen, efter en vecka! Han hade så ont att han grinade hela vägen hem samtidigt som han sa att han frös. Kom hem och tog tempen på honom- ingen feber. Men för att lindra huvudvärken fick han alvedon, lite lunch och även lite glass- han somnade 12.20. Han till och med bad om att få gå och lägga sig! När han vaknade 13.40 mådde han hur bra som helst!

Min första tanke var att det hade med synen att göra men sen kom jag på att de sa på 4årskontrollen i juli att hans syn var perfekt. Den kan ju inte blivit så mycket sämre på så kort tid, eller?
Kan det vara migrän?
Ska boka en tid hos läkaren för en ordentlig undersökning, så här kan det inte fortsätta!

2 kommentarer:

Jessica sa...

Det låter helt klart som migrän. Vad jag vet så kan barn ha det också. Barnens kusin har haft problem med migrän sedan några år tillbaka och han är sju år nu. Han har haft samma problem som du beskriver med Filip. De har ringt från dagis och berättat att han kräkts och ligger i ett rum som är mörkt. Tydligen finns det ingen medicin han kan ta för han är så ung, men alvedon och vila brukar hjälpa.
Kramar

Migrän Max sa...

Någon åldersgräns torde väl finnas, antar jag. Men hur långt ner i ålder och hur högt upp lär ju vara väldigt individuellt.

Men barnmigrän/huvudvärk är ju ett välkänt fenomen. Tyvärr. Min yngre bror hade mycket migrän som liten. Men den försvann för honom i 16-årsåldern.

Om du vill läsa lite mer om barnmigrän och behandlingar så skulle jag rekommendera Migränföreningens hemsida här: http://www.migrania.se/getpage.asp?do=Barnhuvudvark